Приватизація по-новому: законопроект Кабміну вже в Раді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватизація по-новому: законопроект Кабміну вже в Раді

Казна та Політика
1048
Новий законопроект про приватизацію, який повинен спростити умови продажу державних активів і залучити інвесторів, включено в попередній порядок денний Верховної Ради на 9 листопада. Про це повідомив перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів на своїй сторінці в Facebook.
“Приватизація – це ефективний інструмент залучення реальних інвестицій в Україну. Але поки що законодавство надто складне і не допомагає швидкій та ефективній приватизації. Це змінить урядовий законопроект №7066, який вже включений в попередній порядок денний парламенту на четвер, 9 листопада”, – розповів голова МЕРТ.
За його словами, законопроект введе прозорі умови залучення інвесторів і оптимізує механізми визначення ціни продажу держактивів.
“Така важлива ініціатива дуже потребує підтримки народних депутатів, тому що прозорий і чесний продаж державного майна дозволяє подолати корупцію на держпідприємствах, сприяє регіональному розвитку, створює нові робочі місця”, – зазначив Кубів.
Як відомо, законопроект про приватизацію передбачає регулювання приватизації одним законом (зараз – 7 законів), згідно з яким буде лише два типи об’єктів приватизації (замість 5) – великі і малі.
Крім того, замість п’яти процедур приватизації пропонується залишити дві – аукціон і викуп. При цьому малі об’єкти приватизації будуть продаватися через електронний майданчик “Prozorro.Продажі”.
Зазначимо, на майданчик “Prozorro.Продажі” заходить з пілотним проектом і Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО). Фонд гарантування також планує використовувати “голландські аукціони” для продажу активів ліквідованих банків. Нову модель аукціону планується використовувати як для індивідуального продажу активів, так і для реалізації груп активів.
При цьому оскарження приватизації буде можливе протягом 3 років після її проведення виключно в міжнародних арбітражах. Крім того, на приватизовані об’єкти буде накладатися мораторій на банкрутство.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас