Автофіксація порушень ПДР: Скільки в Києві камер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автофіксація порушень ПДР: Скільки в Києві камер

Казна та Політика
2264
Розмови про впровадження фотофіксації порушень ПДР ведуться не один рік. Але на кількох вулицях такі камери вже працюють. Поки, правда, в тестовому режимі. Наприклад, в Києві камера відеоспостереження зафіксувала за місяць на одному перехресті близько 73 тис. порушень тільки двох норм правил дорожнього руху – проїзд на червоний і розворот в недозволеному місці.
Про це це сказав глава київської поліції Андрій Крищенко.
«Ми одну камеру запустили в тестовому режимі на одному з перехресть. За місяць тільки на проїзд на заборонний сигнал світлофора і розворот в недозволеному місці зафіксовано близько 73 тис. порушень», – сказав Крищенко.
У відповідь на питання, чи зможуть встановлені в столиці камери відеоспостереження фіксувати порушення ПДР, він сказав: «Як тільки буде прийнято законодавство щодо автоматичної фіксації. Можливість така є».
Раніше в інтерв’ю він зазначив, що в Києві вже встановили близько 5 тис. камер відеоспостереження, з них 500-600 – високотехнологічних, які в нічний час і фіксують номери і визначають обличчя за фотографіями і фотороботами.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас