В КМУ запевняють, що під пенсреформу не вмикали друкарський верстат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В КМУ запевняють, що під пенсреформу не вмикали друкарський верстат

Казна та Політика
674
В Україні зростання інфляції начебто ніяк не пов’язане з підвищенням мінімальної зарплати, — заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.
«Зараз деякі експерти кажуть, що зростання інфляції в 2017 році начебто пов’язане з підвищенням мінімальної зарплати. Це – неправда і не відповідає дійсності. Я в тому числі не сприймаю і позицію Національного банку, який пов’язав ці два процеси. І ніхто не звернув увагу на те, що найбільше підвищення цін, якщо подивитися структуру інфляції, у нас відбулося в житлово-комунальному секторі. Це було важке політичне рішення, але воно було прийняте — у підвищенні цін на газ і на ЖКП», — цитує урядовця його прес-служба.
За його словами, саме це і стало ланцюгом трохи вищого показника інфляції, «а не підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн».
«Не зарплати, не поточні пенсійні виплати — вони жодним чином не є чинником зростання цін», — переконує Розенко.
Віце-прем’єр вважає, що підвищення розміру «мінімалки» начебто дало позитивні результати: «Наслідком впровадження мінімальної зарплати 3200 грн стало те, що станом на жовтень місяць ми в Пенсійному фонді зібрали приблизно на 20 мільярдів гривень більше, ніж ми планували».
«І пенсійна реформа, — продовжив він, — і осучаснення пенсій, і збільшення пенсій, і підвищення мінімального розміру пенсій — основою цього як раз і є ці 20 млрд грн живих коштів, отриманих за рахунок підвищення зарплат. Тобто це — не надруковані кошти. Це не додаткова грошова маса. Вона є у Пенсійному фонді. Це і стало основою для зростання пенсій».
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас