Перший у світі розумний корабель спущено на воду в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший у світі розумний корабель спущено на воду в Китаї

Технології&Авто
880
Перший в світі повністю підключений ІТ-корабель, побудований в Китаї, почав тижневу тестову подорож до Гуанчжоу, столиці провінції Гуандун. За інформацією China Daily, вже в кінці року судно надійде в розпорядження неназваного клієнта.
Розумний корабель, що отримав ім’я Great Smart, спроектований і побудований компанією China State Shipbuilding Corp (CSSC ) та її дочірніми підрозділами. Він являє собою судно водотоннажністю 38,8 тисяч тонн і є модифікацією паливоекономічного судна Green Dolphin.
Great Smart називають першим у світі розумним кораблем, оскільки це перше судно, що підходить під критерії «кібербезпечний», «кібер-виконавчий» і «кіберпідтримуючий», прийняті британським товариством морської класифікації Lloyd’s Register (Регістр Ллойда).
Класифікаційне товариство Китаю також розглядає дітище CSSC як «інтелектуальний корабель». Раніше на південнокорейській верфі Hanjin Heavy Industries and Construction вже були побудовані три судна, які претендують на звання «розумних», але в Регістрі Ллойда вони значаться лише як «кібербезпечні».
За словами виробника, Great Smart буде застосовувати новітні інформаційні технології, включаючи збирання і обробку даних в режимі реального часу, обчислення великого обсягу, цифрове моделювання та дистанційне керування. Також в його ПЗ вбудовано набір інформаційних систем, здатних стежити за станом основного обладнання, такого як двигуни і карданні вали. Все це зменшує навантаження на екіпаж і підвищує ефективність суховантажу.
В даний час роботизація корабля ніяк не позначилася на моряках: кількість персоналу для кожного класу суден передбачена правилами. Але подальший технологічний розвиток може спровокувати їх зміну, що дозволить власникам суден економити на робочій силі. Загалом, розумні кораблі виглядають дуже перспективно: вони споживають менше палива і відрізняються підвищеною надійністю і безпекою.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас