Загальний фонд держбюджету додатково отримав 129 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Загальний фонд держбюджету додатково отримав 129 млрд грн

Казна та Політика
236
Державна фіскальна служба (ДФС) України за 10 місяців поточного року направила в загальний фонд державного бюджету на 128,7 мільярда гривень більше, ніж за відповідний період минулого року, — повідомив в. о. голови ДФС Мирослав Продан.
«У процентному співвідношенні зростання становить майже 27%. При тому, що фактично курсова різниця по відношенню до минулого року коливається на рівні 3,9%, ми цю статистику також відслідковуємо, надходження значно збільшилися в цілому по ДФС», — цитує чиновника прес-служба відомства.
Він нагадав, що за 10 місяців поточного року надходження митних платежів збільшилися майже на 55 млрд грн порівняно з аналогічним періодом минулого року.
«Незважаючи на те, що обсяг оподатковуваних операцій, а саме це і є базою оподаткування, в Україні щомісяця коливається на рівні 1 трлн 600 млрд грн або 1 трлн 700 млрд грн, і він фактично постійний, у нас суттєво збільшилися надходження. Це свідчить про те, що ми постійно працюємо над тим, що виводимо з тіні економіку України, фінанси, митні, податкові платежі і системно працюємо над ліквідацією всіх схем мінімізації, так званих «скруток», — запевнив він.
Крім того, за результатами звітності з податку на прибуток також офіційно зафіксована позитивна динаміка. Так, якщо в I кварталі 2016 р. сума задекларованого податку на прибуток становила 13,8 млрд грн, а у другому кварталі – 13,1 млрд грн, то в 2017 р. ці суми зросли до 20,2 млрд грн і 17,9 млрд грн відповідно.
«Цей комплекс заходів в цілому і дає можливість сьогодні демонструвати позитивну динаміку щодо збільшення дохідної частини державного бюджету», — пояснив Продан.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас