Венесуела має намір реструктуризувати зовнішній борг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела має намір реструктуризувати зовнішній борг

Світ
240
Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив у четвер, що країна проведе реструктуризацію зовнішніх боргів, після того як державна нафтова компанія Petroleos de Venezuela SA (PDVSA) здійснить цього тижня платіж в $1,1 млрд.
Роблячи передбачений графіком платіж, повідомив президент у виступі по телебаченню, Венесуела одночасно створює комісію для вивчення питання про “реструктуризацію всіх майбутніх платежів”.
Каракас має намір домагатися від кредиторів добровільної реструктуризації боргів, загальна сума яких перевищує $100 млрд.
Учасники ринків давно побоювалися дефолту Венесуели, яка переживаєтяжку політичну та економічну кризу. Золотовалютні резерви Венесуели ще в квітні скоротилися до менш ніж $10 млрд, а надходжень з єдиного джерела валютної виручки – доходів від продажу нафти – недостатньо, щоб обслуговувати борги.
Н.Мадуро повідомив, що з 2013 року, коли він зайняв пост президента Венесуели, країна здійснила виплати за держборгом на загальну суму $71,1 млрд, незважаючи на скорочення нафтових доходів на $100 млрд.
Венесуельський президент довго чинив опір закликам припинити платежі по боргу, незважаючи на поглиблення гуманітарної кризи в країні, і експерти скептично оцінюють перспективи реструктуризації боргу, пише газета Financial Times.
“Говорити про бажання провести реструктуризацію венесуельського боргу в умовах фінансових санкцій та економічного колапсу – це повний абсурд, – зазначає професор економіки Andres Bello Catholic University в Каракасі Орландо Ошоа. – Це нереально”.
“Здійснення чергового платежу, а потім рефінансування і реструктуризація боргу. Логіки в цьому немає”, – заявив старший економіст консалтингової компанії Ecoanalitica Асдрубал Оліверос.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас