"Антонов" може відновити співробітництво з Росією - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Антонов" може відновити співробітництво з Росією - ЗМІ

Фондовий ринок
1997
Росія і Україна ведуть закриті переговори про продовження льотної придатності літаків Ан-124-100 “Руслан”, які використовує російська вантажна авіакомпанія “Волга-Дніпро”.
Про це, посилаючись на кілька джерел в авіагалузі, пише російське видання “Комерсант”.
“У досягненні домовленостей зацікавлені обидві сторони, але остаточне рішення поки що не ухвалене через складні відносини між двома країнами”, — говорить один зі співрозмовників
Як відомо, у зв’язку з російською агресією в Україні ДП “Антонов” вийшов з українсько-російського СП “ОАК—Антонов” і припинив обслуговування літаків російського перевізника.
У парку перевізника 12 “Русланів”, які виконують чартерні вантажні перевезення. Власником сертифікатів цих літаків залишився “Антонов”, і за його умовами процедура продовження ресурсу літака повинна проводитися після кожних 4 тис. льотних годин.
При цьому “Антонов” виступив категорично проти передачі права обслуговування цих судів російському конструкторському бюро Іллюшина.
Співрозмовник видання, близький до українського Кабінету міністрів, сподівається, що домовленості між компанією “Волга-Дніпро” і ДП “Антонов” зрештою будуть укладені — “якщо Верховна рада не поставить політичну доцільність вище за здоровий глузд”.
“Ми мотивуємо домовленості тим, що транспортники Іл-76МД, які знаходяться у нас, а також перебувають на озброєнні ВПС України— це інтелектуальна власність КБ Іллюшина”,— пояснює співрозмовник.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас