У Раді НБУ розповіли, як оздоровити державні фінанси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді НБУ розповіли, як оздоровити державні фінанси

Казна та Політика
495
Оздоровити державні фінанси, у тому числі знизити боргове навантаження у довгостроковій перспективі, можливо виключно за умови забезпечення стійких темпів економічного зростання.
Про це повідомляє прес-служба НБУ за підсумками засідання Ради Національного банку України.
«Значні обсяги державних запозичень відчутно впливають на ситуацію у різних секторах економіки України, у тому числі на грошово-кредитну сферу. Тому актуальним є розроблення стратегії управління внутрішнім та зовнішнім державним та гарантованим державою боргом. Слід розпочинати перехід від пасивного боргового фінансування дефіциту бюджету до активного впливу на реалізацію стратегічних орієнтирів розвитку та структурної модернізації національної економіки. Це сприятиме перетворенню політики державних запозичень з технічного фіскального механізму на повновимірну складову макроекономічної політики. Водночас оздоровити державні фінанси, у тому числі знизити боргове навантаження та потребу проведення державних запозичень, у довгостроковій перспективі можливо виключно за умови забезпечення стійких темпів економічного зростання», – сказав голова Ради НБУ Богдан Данилишин.
Він зазначив, що в Україні вже створюються сприятливі фінансово-економічні умови для пожвавлення економічного розвитку на засадах інноваційної моделі. Зокрема, відновлюється економічне зростання, банківська система нагромадила значні обсяги ліквідності, та підприємства виходять на прибуткову діяльність.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас