Lockheed Martin створить для ВМС США надвелику безпілотну субмарину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lockheed Martin створить для ВМС США надвелику безпілотну субмарину

Технології&Авто
613
ВМС США підписали контракт з Lockheed Martin, в рамках якого остання займеться розробкою величезної безпілотної субмарини, повідомляється на Terra Daily. Сума контракту на етап розробки склала $43 млн. Це частина великої програми зі створення флоту безпілотних субмарин у США.
У замовленні на підводний човен зазначено, що він повинен мати великий запас ходу, високу міцність і вміти пересуватися на різних глибинах. Військові розраховують отримати інструмент, здатний до виконання найрізноманітніших завдань: від перевезення вантажів до розгортання зв’язку і розвідки. Основна вимога — повна автономність. При будь-якому результаті оператор човна повинен бути в безпеці, тому що буде знаходитися на базі.
Американські військові хочуть таким чином посилити свій підводний флот і максимально збільшити його охоплення. В Lockheed Martin кажуть, що мають усі необхідні для цього технології. Компанія пообіцяла реалізувати в підводних човнах інноваційні рішення. І це справді в її інтересах. Поки що Lockheed виграла підряд тільки на розробку. Рішення про те, хто буде виробляти — наступний етап конкурсу. Цілком можливо, що цим буде займатися інша компанія. Флот озвучив намір для початку створити 9 субмарин за проектами, які розробляються Lockheed Martin.
Є шанс, що в недалекому майбутньому створення субмарин у США спроститься і стане більш ефективним. Нещодавно національна лабораторія Оук-Рідж за замовленням ВМС США надрукувала на 3D-принтері прототип підводного човна для спецназу менш ніж за 4 тижні.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас