94-річному засновнику Lotte Group загрожує 10 років в'язниці за звинуваченнями в корупції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

94-річному засновнику Lotte Group загрожує 10 років в'язниці за звинуваченнями в корупції

Світ
363
Прокуратура Південної Кореї вимагає 10-річного тюремного ув’язнення для обвинуваченого в корупції і розкраданні коштів засновника Lotte Group Сін Гьокхо, якому в листопаді виповниться 95 років, повідомляє агентство Yonhap.
Раніше на цьому тижні аналогічне покарання було рекомендовано для його сина – 63-річного голови ради директорів Lotte Group Сін Донбіна.
Крім того, прокуратура хоче стягнути c Сін Гьокхо штраф у розмірі 300 млрд вон ($269 млн).
Рішення суду у справі сім’ї власників Lotte очікується 22 грудня. Сукупні штрафи п’яти відповідачів можуть досягти 753 млрд вон.
Сім’ю Сін Гьокхо, що контролює один з найбільших південнокорейських конгломератів, звинувачують в розкраданні коштів, а також зловживанні довірою. За даними прокуратури, засновник Lotte Group і його діти здійснювали незаконні виплати на користь членів сім’ї і віддавали перевагу контрольованим ними компаніям, вибираючи партнерів для бізнесу, що також є порушенням законодавства.
Крім того, слідство виявило низку махінацій, вчинених Сін Донбіном. Наприклад, він сприяв розміщенню акцій одним з проблемних підрозділів Lotte, які були куплені іншим, фінансово успішним підрозділом конгломерату.
За останні роки Lotte не раз опинявся в центрі скандалів. Так, в липні минулого року дочка засновника концерну Сін Юн-Я була арештована за підозрою в зловживаннях і розтраті коштів компанії, а в серпні минулого року віце-президент концерну Лі Ін-Вон був знайдений повішеним.
Південнокорейський бізнесмен Сін Гьокхо заснував Lotte в 1948 році в Токіо, в 1967 році група почала працювати в Сеулі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас