Супрун розповіла, коли зміняться тарифи на медичні послуги для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Супрун розповіла, коли зміняться тарифи на медичні послуги для українців

Казна та Політика
1725
Тарифи на медичні послуги для українців поки що не зміняться.
Як передає кореспондент УНІАН, про це виконуючий обов’язки міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун заявила сьогодні в Києві під час прес-сніданку.
«У 2018-му ми переходимо до зміни фінансування на первинній ланці (медицини). Це не станеться за один день. Фінансування за новою системою буде проходити цілий рік. Лікування в поліклініках і лікарнях не зміниться з 1 січня 2018 року, залишиться поки що як зараз», – сказала Супрун. Вона зазначила, що реально Україна тільки з 1 січня 2020 перейде на іншу систему фінансування сфери медицини.
«Змін тарифів поки що не буде. Нічого не змінюється на цьому рівні. Поки що від 1 січня 2018 ми всі повинні знайти свого лікаря. Коли ви приходите до лікаря, ви повинні безкоштовно отримувати свої послуги, які визнані державою. Це кожен прийом лікаря, отримання листків непрацездатності, виписування рецептів, базові аналізи крові, сечі і т. д., ЕКГ. Є список таких послуг на сайті МОЗ. Це безкоштовно. Ви не повинні нічого платити за ці послуги сімейного лікаря. Лікар не може взяти від вас гроші. Ви будете його «підставляти». Тому що тоді ми від Національної служби здоров’я можемо розірвати з лікарем контракт. Навіть не давайте (грошей). Всі послуги безпосередньо покриті державою, безпосередньо лікарю прийдуть гроші. Не через головного лікаря, не через обласну раду чи інші інстанції, а йому безпосередньо. Не платіть лікарю нічого», – підкреслила Супрун.
Вона акцентувала, що оплата за надання медичних послуг пацієнту буде здійснюватися через Національну службу здоров’я.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас