ФГВФО: WOG відмовляється повертати мільярдний борг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО: WOG відмовляється повертати мільярдний борг

Кредит&Депозит
2879
Фонд гарантування вкладів не може стягнути 1,1 млрд грн боргів з групи компаній WOG, яка володіє мережею автозаправних станцій і займається реалізацією палива.
Про це у своїй колонці в Економічній правді пише заступник директора-розпорядника Фонду Світлана Рекрут.
За її словами, сумарна заборгованість групи компаній WOG за кредитами перед банком Форум перевищує 1,1 млрд грн: “Але як повернути ці гроші, так і продати права вимоги за кредитами Фонду гарантування не вдається. Причина – активний опір з боку групи WOG”.
Відзначається, що безпосередніми позичальниками є дві компанії, що входять в групу WOG – Золотий Екватор і ВК Імпекс, а поручителями за цими кредитами виступають інші компанії групи.
Фонд гарантування подав позови до суду, щоб стягнути заборгованості, і вже пройшов першу інстанцію, вигравши справу. Зокрема, Господарський суд Рівненської області в жовтні 2015 року постановив стягнути з Золотого Екватора 515 млн грн боргу.
Однак, додає Рекрут, група WOG домоглася рішення Рівненського апеляційного господарського суду (воно було підтверджено рішенням Вищого господарського суду), згідно з яким виплату цього боргу розстрочено на п’ять років, і основна сума боргу повинна бути сплачена протягом п’ятого року розстрочки.
Аналогічна ситуація і з другим кредитором. На думку Рекрут, група WOG отримала справді “курортні” умови обслуговування своїх боргів перед банком – на місяць вона може платити за кредитом всього лише близько 700 тис. грн. “Враховуючи загальну суму заборгованості, щомісячні виплати в такому обсязі – це сущі копійки”, – додає вона.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас