«ПриватБанк» програв суд «1+1» за борг перед УЄФА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«ПриватБанк» програв суд «1+1» за борг перед УЄФА

Фондовий ринок
856
Госпсуд Києва відмовився задовольнити позов «Приватбанку» до іноземного підприємства «1+1 Продакшн» про звернення стягнення на предмет застави на 1,6 млн євро (46,6 млн грн).
Згідно з судовими матеріалами, «ПриватБанк» в 2015 році надав дві гарантії для кіпрської компанії TV Media Planet Limited щодо її фінансових зобов’язань на зазначену суму перед UEFA (Союз європейських футбольних асоціацій).
Як повідомлялося, ці зобов’язання виникли в результаті отримання від UEFA телевізійних прав на трансляцію матчів футбольних єврокубків каналами з медіахолдингу «1+1».
Згідно з умовами договорів, гарантії діяли до 20 грудня 2016 року.
При цьому компанія «1+1 Продакшн» надала в заставу для «ПриватБанку» (в якості забезпечення зобов’язань TV Media Planet Limited за гарантіями) майно, яке розташоване за адресою м.Київ, вул. Фрунзе, 23.
За даними «ПриватБанку», 19 грудня 2016 року – тобто вже після введення туди тимчасової адміністрації – він отримав від UEFA дві вимоги платежу з гарантіями на 1,6 млн євро.
Водночас суд констатував, що «ПриватБанк» не надав доказів того, що зробив платежі на користь UEFA, в результаті чого у банку могло виникнути право вимоги до «1+1 Продакшн» як заставодавцю за зобов’язаннями TV Media Planet Limited перед «ПриватБанком».
Крім того, суд звернув увагу, що відповідно до підписаних договорів, гарантія втрачає силу не пізніше ніж 20 грудня 2016 року.
Оскільки в цей час в банку працювала тимчасова адміністрація, то, за висновком суду, навіть у разі отримання коштів від TV Media Planet Limited «ПриватБанк» в силу законодавчих обмежень не повинен робити платіж на користь UEFA.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас