Sony патентує систему аутентифікації користувачів на основі технології блокчейн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony патентує систему аутентифікації користувачів на основі технології блокчейн

Технології&Авто
340
Японська компанія Sony запропонувала використання технології блокчейн при створенні системи багатофакторної аутентифікації користувачів при здійсненні певних транзакцій. Відповідна патентна заявка була опублікована 26 жовтня на сайті Відомства з патентів і товарних знаків США, пише CoinDesk.
У документі описується використання двох окремих блокчейн-платформ, які взаємодіють між собою в рамках системи багатофакторної аутентифікації користувачів (MFA).
Подібний принцип передбачає, що користувач, крім юзернейму і пароля, також повинен ввести додатковий код, який генерується при кожному новому вході на той чи інший сайт або платформу.
За задумом розробників Sony, ці коди буде генерувати одна блокчейн-платформа, після чого вони будуть передаватися на другу платформу для підтвердження ідентифікаційних даних користувача при спробі здійснити транзакцію.
Можливі транзакції, як вказано в заявці, включають в себе «передачу активів і генерування контрактів».
Нагадаємо, раніше в цьому році Sony спільно з IT-гігантом IBM розробила блокчейн-рішення для безпечного обміну відомостями про успішність студентів. Тоді ж представники японського конгломерату заявили, що компанія буде також вивчати можливості використання технології блокчейн в таких сферах, як логістика та управління ланцюгами поставок.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас