Економіка Іспанії зберігала темпи зростання перед кризою в Каталонії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка Іспанії зберігала темпи зростання перед кризою в Каталонії

Світ
565
ВВП Іспанії в третьому кварталі 2017 року збільшився на 0,8% в порівнянні з попередніми трьома місяцями, підйом за які складав 0,9% і був максимальним майже за два роки, свідчать попередні дані статистичного інституту INE.
Динаміка показника відповідала оцінкам Банку Іспанії і очікуванням ринку.
У річному вираженні економіка Іспанії збільшилася на 3,1% в липні-вересні, як і в квітні-червні, що також збіглося з прогнозами аналітиків.
Таким чином, Іспанія зберігала один з кращих показників зростання в єврозоні перед загостренням каталонської кризи.
Тим часом індекс споживчих цін Іспанії, розрахований за стандартами Європейського союзу, підвищився в жовтні на 1,7% в річному вираженні після зростання на 1,8% місяцем раніше, свідчать попередні дані. Сповільнення зростання пов’язане з динамікою цін на нафту.
У порівнянні з вереснем ціни піднялися на 0,6%.
Економіка Іспанії, четверта за величиною в єврозоні, останні кілька років демонструвала найшвидші темпи зростання серед держав валютного блоку. У поточному році експерти спочатку очікували істотного сповільнення зростання, але потім переглянули оцінки.
Однак в жовтні уряд Іспанії знову погіршив прогнози через сповільнення зростання в Каталонії: політична криза негативно позначається на перспективах туризму і інвестицій бізнесу. Згідно з новими оцінками, ВВП Іспанії в 2018 році зросте на 2,3%, а не на 2,6%.
Попередні дані про динаміку ВВП єврозони в цілому будуть оприлюднені у вівторок. За оцінками аналітиків, економіка валютного блоку зросла в III кварталі на 0,5% в порівнянні з квітнем-червнем.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас