Стало відомо, які регіони України є лідерами зростання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, які регіони України є лідерами зростання економіки

Казна та Політика
4187
Поки промисловість на сході країни, починаючи з 2014 року, поступового погіршує показники, у західній частині відтоді намітилося її стабільне зростання. Про це у своєму блозі пише журналіст Денис Казанський.
«В країні намітився своєрідний «пояс економічного зростання», який на карті обведено червоною лінією. До нього увійшли області, де обсяг виробництва у січні-травні 2017 року перевищив показники січня-травня 2014, тобто до початку періоду повномасштабних бойових дій на Донбасі», — зазначив журналіст.
Він підкреслив, що всі регіони, які увійшли у цей пояс, розташовані на західному березі Дніпра. Винятком є тільки Херсонська область.
Найкраще стан справ відображає статистика експорту з різних регіонів. Наприклад, Вінницька область наростила експорт на 125%, Івано-Франківська — на 83,4%, Тернопільська — 54,1%. Разом з тим експорт Донецької області знизився на 49%, а в Луганській — на 85,7%.
Стало відомо, які регіони України є лідерами зростання економіки
Відзначається, що на даному етапі ці регіони йдуть у протилежні боки. Примітно, що тепер Донбас, який за часів Януковича постійно підкреслював, що годує всю країну, погіршує економічні показники України.
За матеріалами:
hyser
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас