Центробанк В'єтнаму заборонив обіг криптовалют у країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк В'єтнаму заборонив обіг криптовалют у країні

Світ
224
Державний банк В’єтнаму вніс поправки в монетарну політику країни, згідно з якими обіг біткойна та інших криптовалют стане незаконним з 1 січня наступного року. Порушникам загрожує штраф, еквівалентний $9 тис. Про це пише Blockexplorer.
Як зазначає видання, криптовалюти стають незаконними засобами платежу і під заборону потрапляють будь-які операції з цифровими активами. У постанові Держбанку В’єтнаму йдеться що в якості платіжних засобів в країні можуть використовуватися лише чеки, інкасові та платіжні доручення, банківські картки та будь-які інші інструменти, затверджені центральним монетарним регулятором країни.
“Починаючи з 1 січня 2018 року емісія, поставка і використання незаконних засобів платежу (включаючи біткойн та інші подібного роду віртуальні валюти) підлягають судовому переслідуванню, відповідно до положень пункту 1 (h) статті 206 Кримінального кодексу (з поправками і доповненнями, внесеними в 2017 році)”, – зазначено в нових поправках до законодавства.
Що стосується майнінгу криптовалют у В’єтнамі, то поки невідомо, чи потрапляє він під заборону, відповідно до нових поправок центробанку.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас