Fitch озвучив розмір наступного траншу від МВФ для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch озвучив розмір наступного траншу від МВФ для України

Кредит&Депозит
1166
Міжнародне рейтингове агентство Fitch очікує наступного траншу від Міжнародного валютного фонду для України в розмірі близько 1,9 мільярда доларів у 2018 році.
Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Fitch.
“Fitch очікує наступного траншу програми (можливо, 1,9 млрд доларів) у наступному році після затвердження бюджету 2018 року й угоди між МВФ і урядом щодо змін формули для коригування тарифів на опалення в домашніх господарствах”, – йдеться в ньому.
Подальші виплати від МВФ та інших міжнародних партнерів залежатимуть від прогресу структурних реформ, насамперед земельної реформи й досягнення результатів з погляду приватизації й боротьби з корупцією, що стикається із затримками і ризиками виконання, пов’язаними з початком виборчого сезону 2019 року.
Валові потреби в зовнішньому фінансуванні (сальдо рахунку поточних операцій, а також строки погашення державного й приватного секторів) ослабли, але в середньому становитимуть 70% міжнародних резервів в 2018-2019 роках.
Fitch очікує, що дефіцит поточного рахунку збільшиться до 4,1% ВВП у 2017 році й у середньому на 4% в 2018-2019 роках.
У короткостроковій перспективі матеріальні чисті зовнішні запозичення приватним сектором малоймовірні, тобто запозичення з державного сектору забезпечить основну частку зовнішнього фінансування.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас