Акції британської компанії зросли майже на 400% після додавання в назву слова Blockchain — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції британської компанії зросли майже на 400% після додавання в назву слова Blockchain

Фондовий ринок
510
Британська інвестиційна компанія On-line Plc оголосила про ребрендинг, додавши до своєї назви слово Blockchain, після чого вартість її акцій в п’ятницю зросла на 394%, повідомляє Bloomberg.
Про майбутній ребрендинг і зміну назви на On-line Plc оголосила в четвер, і ще напередодні її папери підросли на 19%. Однак сьогоднішній день став для порівняно невеликої за своїми розмірами On-line Plc в усіх відношеннях історичним – ніколи раніше з грудня 1996 року, коли компанія вперше вийшла на біржу, її акції не росли такими темпами.
До полудня по Лондону торгові обсяги On-line Plc на біржі склали 2,9 млн акцій, що в 16 разів перевищує аналогічні показники за весь цей рік.
«Технологія блокчейн і криптовалюти – це нова захоплююча галузь, над якою ми працюємо вже деякий час. Ми вважаємо, що настав час перейменувати компанію, щоб відобразити цей розвиток. Саме в цій галузі буде майбутнє зростання в нашому секторі», – йдеться в заяві компанії з Ессекса.
Після 14:00 GMT в п’ятницю On-line Plc зробила ще одне невеличке оголошення, в якому попередила інвесторів, що її блокчейн-продукт поки перебуває на ранній стадії розробки. Після цього ціна акцій пішла вниз, проте в будь-якому випадку їх зростання з початку дня склало 238%. Завдяки цьому ринкова вартість компанії склала 4,4 млн фунтів стерлінгів ($5,8 млн), що стало для неї найвищим показником з 2005 року.
Акції британської компанії зросли майже на 400% після додавання в назву слова Blockchain
Як йдеться на сторінці On-line Plc на Google Finance, її основним напрямком діяльності є інвестиції в компанії, що спеціалізуються на розробці і просуванні онлайн-контенту, а також дослідницьких і фінансових даних. Крім того, через мережу брокерів-партнерів On-line Plc інвестує в IPO, трасти венчурного капіталу (VCT), інвестиційні фонди нерухомості (REIT) і програми стимулювання інвестицій в підприємства (EIS).
Як зазначає Bloomberg, це вже не перший випадок, коли акції компаній ростуть в ціні після використання в назві слова Blockchain. Так, на початку жовтня компанія з Колорадо Bioptix Inc змінила назву на Riot Blockchain Inc, а ціна її акцій зросла вдвічі.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас