Газопровід через Румунію будуватиметься коштом "плану Юнкера" - Єврокомісія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газопровід через Румунію будуватиметься коштом "плану Юнкера" - Єврокомісія

Енергетика
372
Ділянка газопроводу через Балкани, що проходить по території Румунії, між Болгарією і Австрією буде споруджуватися коштом кредиту в рамках Європейського інвестиційного плану, також відомого як “план Юнкера”.
В Єврокомісії в п’ятницю повідомили, що Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) надав в рамках цього плану кредит румунській компанії Transgaz S.A. в розмірі 50 млн євро для фінансування будівництва нового трубопроводу в Румунії. Він простягнеться на 478 км від Подішора під Бухарестом до Рекаша поблизу Тімішоари і складе частину майбутнього трансбалканського газопроводу між Болгарією і Австрією.
Ця угода стала можливою завдяки підтримці Європейського фонду стратегічних інвестицій (ЕФСІ), який є центральним компонентом Європейського інвестиційного плану.
“Проект має вирішальне значення для інтеграції європейського енергетичного ринку і безпеки поставок енергоресурсів у Румунію, а також в більш обширний регіон”, – йдеться в комюніке Єврокомісії.
“Цей важливий транскордонний проект збільшить конкуренцію, що добре для споживача. Він також принесе тисячі робочих місць у регіон, що є основною метою “плану Юнкера”, – заявив заступник голови Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, відповідальний за фінансову стабільність, фінансові послуги і союз ринків капіталу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас