26 тис. вкладників Златобанку не можуть отримати виплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

26 тис. вкладників Златобанку не можуть отримати виплати

Кредит&Депозит
605
Фонд гарантування вкладів повідомляє, що через рішення Київського апеляційного адміністративного суду грошові кошти в межах гарантованої суми відшкодування не зможуть отримати 25,79 тис. вкладників Златобанку на суму понад 24 млн грн.
У Фонді заявили, що в результаті такого судового рішення фактично заблокована робота Златобанку, зупинені виплати коштів вкладникам, продаж активів банку і розрахунки з кредиторами.
Як нагадали у Фонді гарантування, постановою Окружного адміністративного суду Києва від 14 липня 2017 року по справі №826/2184/17 визнано протиправними рішення НБУ і ФГВФО щодо виведення з ринку ПАТ «Златобанк». 25 жовтня поточного року Київський апеляційний адмінсуд залишив без задоволення апеляційні скарги НБУ, Фонду і ПАТ «Златобанк» і, відповідно, рішення набрало чинності.
Фонд уже виплатив майже 14 тис. вкладників понад 825 млн грн. Крім того, станом на 1 жовтня є не задоволеними вимоги кредиторів банку на загальну суму понад 5,6 млрд грн, в тому числі на 1,8 млрд грн – вкладники, у яких сума депозиту перевищувала гарантовану суму.
Фонд зазначив, що на дане рішення суду в обов’язковому порядку буде подана касаційна скарга.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас