Хмарний сервіс Microsoft приніс компанії рекордний дохід — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хмарний сервіс Microsoft приніс компанії рекордний дохід

Фондовий ринок
568
Виконавчий директор Microsoft Сатья Наделла виконав свою обіцянку збільшити виручку хмарних сервісів компанії і перетворити Azure на гідного конкурента Amazon Web Services, причому зробив це майже на рік раніше наміченого терміну.
У 2015 році Сатья Наделла пообіцяв, що хмарний бізнес Microsoft досягне $20 млрд річного виторгу і зможе скласти конкуренцію Amazon Web Services. Тоді глава Microsoft поставив собі дедлайн на кінець 2018 фінансового року, але зміг виконати обіцянку майже на рік раніше. Вже зараз загальна виручка Microsoft досягла планових показників на кінець першого кварталу 2018 фінансового року (починається з 1 жовтня попереднього календарного року) – вона склала $24,54 млрд, збільшившись на 12%, йдеться в прес-релізі компанії.
Істотну її частину – $6,9 млрд – приніс хмарний сервіс Intelligent Cloud. Його виручка зросла на 14%, з них значну роль зіграв Azure, який приніс на 90% більше виручки.
Як повідомляє Wall Street Journal, аналітики прогнозували виручку за цей квартал в розмірі $23,6 млрд.
Хмарні сервіси відіграють все більш значну роль у структурі доходів компанії. На думку Наделли, вони формують для Microsoft правильний вектор руху, орієнтований на штучний інтелект. Потужний хмарний бізнес дозволяє ІТ-гіганту стати цифровим каркасом для інших компаній, продавати місце на серверах під додатки і використовувати алгоритми ШІ для таких завдань, як розпізнавання облич і обробка мови, пише Quartz.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас