Міграційна криза викликала хвилю інновацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міграційна криза викликала хвилю інновацій

Світ
966
За останні два роки потік мігрантів став найвищим з часів Другої світової війни. На цю ситуацію миттєво відреагували стартапи з усього світу. Вони стали запускати кампанії з пошуку житла, відкривати школи програмування і розробляти месенджери для біженців. За даними експертів, у багатьох країнах стався сплеск соціальних інновацій, розповідає Financial Times.
Однією з найбільш гострих проблем для біженців стала нестача доступного житла. У липні президент Франції Еммануель Макрон закликав вирішити питання і не допустити, щоб люди спали на вулицях або в лісі. На заклик відгукнулася компанія Airbnb, яка запустила ініціативу Open Homes. Проект допомагає власникам житла зв’язуватися з благодійними організаціями, які шукають місця для розміщення біженців.
У перші тижні в системі зареєструвалося 600 власників житла, а менш ніж за півроку підрозділи Open Homes з’явилися в США, Канаді, Франції, Німеччині, Греції, Італії та Іспанії. До 2025 року проект планує надати житло 100 000 біженців. Схожі завдання ставлять і інші організації, в тому числі Refugees Welcome, Home4Refugees і CALM.
За даними Інституту міграційної політики у Вашингтоні, з моменту настання міграційного кризи в 2015 році, стався сплеск соціальних і технологічних інновацій. Почали з’являтися нові проекти і компанії, які намагаються допомогти біженцям з житлом, роботою та інтеграцією в суспільство. Деякі стартапи пропонують благодійним організаціями сервіси для автоматизації робочих процесів. На цій хвилі в Лондоні сформувалася організація Techfugees, яка об’єднує ІТ-компанії і навіть проводить хакатони.
Багато країн стали запускати школи програмування для мігрантів. Для них Techfugees створила консорціум Room7, до якого приєдналися 14 проектів. Кошти на запуск своїх освітніх програм вони збирають разом.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас