Японія і Китай б'ють рекорди в промисловій робототехніці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія і Китай б'ють рекорди в промисловій робототехніці

Технології&Авто
1152
Поставки японських промислових роботів б’ють усі рекорди. Як пише Nikkei Asian Review, в липні-вересні продажі компаній-учасників Японської асоціації робототехніки досягли $1,7 млрд, що відповідає 40-процентному зростанню в річному численні. Основними покупцями японських промислових роботів залишаються виробники смартфонів і іншої споживчої техніки з Китаю – країни, що стала найбільшим ринком збуту робототехніки.
Раніше асоціація прогнозувала, що в 2017 році виробництво збільшиться на 7%, досягнувши рекордних $6,5 млрд. Але перші місяці року перевищили найсміливіші очікування. Якщо поточний темп збережеться, річний обсяг виробництва роботів у Японії перевищить $7 млрд. Експорт в період з липня по вересень зиріс на 52,6%, до $1,3 млрд, – це рекордний максимум другий квартал поспіль.
При цьому особливо збільшилися поставки в Китай: вони показали 80-відсоткове зростання і досягли $600 млн. Найбільш популярними були моделі, які використовуються для кріплення електронних деталей і автоматичного зварювання автомобілів. Продажі в інші країни також збільшилися: у США – на 13,6% (до $240 млн), у Німеччину – на 46,8% (до $110 млрд). Зростання японського робототехнического експорту на Тайвань майже дорівнювалоло китайському (збільшення на 79,6%), хоча, зрозуміло, значно поступилося в абсолютних цифрах ($40 млн).
Тим часом, зростання китайського ринку робототехніки помітили не тільки японські виробники. За словами генерального директора шведсько-швейцарської електротехнічної компанії ABB Ульріха Шпісхофера, які цитує CNBC, Піднебесна стала найбільшим ринком роботів у світі. Це сталося в 2016-2017 роках, і, ймовірно, така тенденція збережеться і наступного року. Це не може не радувати ABB, яка лідирує на китайському ринку завдяки інвестиціям, розпочатим понад 10 років тому.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас