Boeing приступила до будівництва космічного таксі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Boeing приступила до будівництва космічного таксі

Технології&Авто
334
Компанія Boeing приступила до складання ракети Atlas V, яка буде доставляти космонавтів на МКС на борту нового апарата CST-100 Starliner, пише Engadget.
Boeing і SpaceX – обидві беруть участь у програмі Commercial Crew, за допомогою якої NASA хоче перестати залежати від російських “Союзів”, що стали основним космічним транспортом для польотів на МКС після списання «Шатлів». Зокрема, Boeing працює над апаратом CST-100 Starliner, перший безпілотний запуск якого намічений на кінець 2018 року, але, швидше за все, буде відкладений до 2019 року.
Однак United Launch Alliance, спільне підприємство Boeing і Lockheed Martin, на цьому тижні почала складання ракети Atlas V, яка повинна стати головним носієм для нового корабля. Будівництво ведеться на заводі в Декейтері (штат Алабама). Ракета братиме участь у процесі сертифікації NASA, без якої агентство не зможе допустити астронавтів до Starliner.
У той час як Boeing зайнятий роботою над Atlas V і Starliner, SpaceX також працює над власним апаратом для польотів на МКС. Кілька років тому компанія розробила пілотований корабель Dragon 2, з захоплюючим інтер’єром і великими вікнами, які дозволять пасажирам милуватися космосом. SpaceX також будує ракету Falcon Heavy, випробування якої можуть пройти вже в листопаді цього року.
Інженери Lockheed Martin і NASA вперше підключили живлення до житлового відсіку космічного корабля Orion, який повинен відродити американську пілотовану космонавтику, замінивши програму Space Shuttle.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас