IBM запровадить блокчейн і штучний інтелект у сферу медичних послуг США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IBM запровадить блокчейн і штучний інтелект у сферу медичних послуг США

Технології&Авто
219
Компанія з розробки програмного забезпечення IBM Watson Health підписала угоду з Центрами з контролю і профілактики захворювань США (CDC) про розробку блокчейн-платформи для збору і поширення медичних даних. Про це повідомив провідний науковий співробітник IBM Шахрам Ебадоллаі, пише Fast Company.
Спільно з головним медичним працівником IBM К’ю Рі Ебадоллаі зосередився на об’єднанні потенціалу блокчейну і штучного інтелекту для надання найбільш ефективної медичної допомоги.
«Блокчейн дуже корисний, коли в системі багато дійових осіб. Це дозволяє екосистемі даних в охороні здоров’я бути більш рухомою, а штучний інтелект дозволяє нам отримувати інформацію з цих даних. Всі говорять про Big Data в охороні здоров’я, але я думаю, що тут важливіше Long Data», – сказав Шахрам Ебадоллаі.
На думку К’ю Рі, застосування штучного інтелекту в охороні здоров’я в кінцевому підсумку дозволить споживачам купувати домашні системи охорони здоров’я так само легко, як домашні системи безпеки.
«Конфіденційність і безпека на першому місці. Пацієнти володіють своїми даними, і ви не можете ділитися даними з людьми, яким не довіряєте», – додав він.
CDC входить до складу Міністерства охорони здоров’я і соціальних служб США і займається запобіганням поширенню епідемій. В цьому році організація вже проводила пробні випробування можливостей блокчейну в галузі управління інформацією в кризових ситуаціях.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас