Microsoft відкриває студію змішаної реальності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft відкриває студію змішаної реальності

Технології&Авто
301
Останнім часом Microsoft послідовно проявляла інтерес до змішаної реальності. Компанія випустила навушники з цією функцією і провела захід, цілковито присвячений цій концепції. Як повідомляє Engadget, на цьому Microsoft не зупинилася і тепер відкриває студію змішаної реальності.
Студія носить назву Microsoft Reactor і розташована в Сан-Франциско, де базуються такі підрозділи компанії, як Mixed Reality Capture і Mixed Reality Academy. Вона повинна стати майданчиком, де креативні агентства і розробники додатків зможуть працювати над контентом змішаної реальності, спираючись на напрацювання, зібрані протягом семи минулих років.
У розвитку формату Microsoft допомогли музиканти, спортсмени, актори і навіть тварини. У підсумку, в розпорядженні компанії опинився контент, який можна використовувати для створення змішаної реальності, починаючи від VR з ефектом повного занурення і закінчуючи звичайними старими 2D екранами. Студія запропонує ряд курсів, семінарів і хакатонів, хоча в основному зосередиться на тих, хто вже є учасником творчої індустрії.
Тим часом, як стало відомо Engadget, Microsoft відмовиться від виробництва сенсорного контролера Kinect. Компанія вже кілька років поступово відходила від підтримки цього продукту. Незважаючи на рішення Microsoft, Kinect можна назвати абсолютним провалом: для свого часу цей контролер, що реагує на рухи і усні команди, був революційним і був проданий у кількості 35 млн екземплярів. Відлуння Kinect продовжать існувати в різних видах, наприклад, в системі ідентифікації облич в iPhone X. Справа в тому, що ще в 2013 році Apple придбала PrimeSense, ізраїльську компанію, яка створила 3D-технологію в оригінальній версії Kinect. Крім того, Microsoft працює над гарнітурою AR Hololens, в якій використовується датчик Kinect.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас