Створено перший електровелосипед, повністю надрукований на 3D-принтері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено перший електровелосипед, повністю надрукований на 3D-принтері

Технології&Авто
845
Словацька компанія Kinazo Design представила перший у світі електричний велосипед, надрукований на 3D-принтері. Друк було здійснено за допомогою промислового апарата тривимірного друку Concept Laser X Line 2000R, що належить німецькому концерну Volkswagen, пише 3ders.org.
Головна особливість велосипеда – всі його деталі надруковані на надпотужному 3D-принтері, який здатний працювати з металом. Сам принтер належить VW, а друк здійснювався на словацькому заводі німецької автомобільної компанії. 3D-принтер має два лазери потужністю 1 кВт і феноменально велику (для металевого 3D-друку) площу складання 800×400×500 мм. Швидкість складання наближається до 120 куб см/год.
Спільний проект, ймовірно, носить іміджевий характер для VW, який пишається тим, що навчився друкувати запасні деталі для своїх автомобілів. До того ж, коштує електровелосипед Kinazo ENDURO e1 €20 тисяч, що дорожче від багатьох моделей автомобілів VW.
Створено перший електровелосипед, повністю надрукований на 3D-принтері
«Завдяки інноваційним можливостям 3D-друку, використовуючи найбільший металевий 3D-принтер, ми виробляємо прототипи, компоненти та деталі для замовників по всьому світу», – пояснює Йенс Келлербах з Volkswagen Slovakia.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас