З «розумним» електрокаром Nissan IMx можна буде спілкуватися рухами очей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З «розумним» електрокаром Nissan IMx можна буде спілкуватися рухами очей

Фондовий ринок
321
Nissan представила на автошоу в Токіо концептуальний кросовер IMx з агресивним дизайном, технологіями автономного управління і бажанням дізнатися ближче про свого водія і його потреби.
IMх втілює філософію інтелектуального транспорту, який стає не просто засобом пересування, а чимось на зразок близького товариша, що піклується про безпеку і комфорт водія і його пасажирів на шляху з точки А в точку Б.
Електромобіль створено на тій же платформі, що і представлений нещодавно Leaf другого покоління. Але, на відміну від нього, запас ходу у IMx, завдяки високощільному акумулятору, значніший – 600 км. Повний привід забезпечують два електромотори потужністю 320 кВт, з 430 к. с. і максимальним обертовим моментом 700 Нм.
Інтелект IMx дозволить водію керувати функціями автомобіля рухами очей і жестами, спілкуватися з дорожньою інфраструктурою, самостійно паркуватися, заряджатися енергією або, навпаки, продавати надлишки електромережі і забирати водія (або, вірніше, користувача) звідки він скаже, щоб відвезти його додому. Крім того, IMx може похвалитися скляним дахом і дисплеєм, що оперізує майже весь салон і розташований під лобовою і бічними шибками.
У режимі безпілотника кермо занурюється в приладову панель, педалі газу і гальма теж утоплюються, а сидіння відхиляються назад, дозволяючи пасажирам розслабитися і насолоджуватися поїздкою. Nissan назвала цю технологію ProPilot і випробує її в новому Leaf, але там вона ще не розкриє всього свого потенціалу і зможе лише контролювати дистанцію до найближчого автомобіля, що рухається попереду по тій же лінії в межах заданої швидкості (в діапазоні від 25 до 100 км/год). До повної автономності ще далеко.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас