Стало відомо, коли можуть завершитися переговори Приватбанку з колишніми акціонерами щодо проблемних кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли можуть завершитися переговори Приватбанку з колишніми акціонерами щодо проблемних кредитів

Фондовий ринок
518
Співвласник компанії FinPoint, яка входить до складу переговорників з колишніми акціонерами Приватбанку щодо реструктуризації кредитів, Сергій Будкін вважає, що ці переговори можуть завершитися в 2018 році.
Про це він повідомив під час виступу на CIS bankers VI Ukrainian Banking Forum.
“Найбільш інтригуюча історія, що нас буде чекати в 2018 році, – це Приватбанк і з’ясування відносин між державою і колишніми акціонерами. Я не можу детально коментувати це питання,бо ми були залучені в процес переговорів з колишніми акціонерами банку (компанія Сергія Будкіна найнята Приватбанком для переговорів з колишніми власниками). Я знаю значно більше, ніж можу розповісти. Але я думаю, що в цьому питанні буде, як мінімум, міттельшпіль і, можливо, ендшпіль в цих відносинах”, – повідомив Будкін.
Він також хотів би, щоб ці переговори закінчилися не війною до переможного кінця, а радше миром.
Будкін також вважає, що держава має розділити Приватбанк, відокремивши проблемний портфель від “здорової” частини.
“Суть в тому, що здорову частину Приватбанку буде продано комусь, і буде залучений іноземний або приватний інвестор. Я готовий поставити пляшку, що через рік у структурі хоча б одного з 4 державних банків (Приватбанк, Ощадбанк, Укрексімбанк, Укргазбанк) з’явиться приватний капітал або іноземний”, – додав інвестбанкір.

Довідка Finance.ua

  • 21 грудня Приватбанк, який контролювали бізнесмени Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, перейшов у державну власність.
  • При проведенні націоналізації Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов зобов’язалися реструктуризувати кредити пов’язаним юридичним особам до липня 2017 року. Дана вимога також зафіксована в меморандумі МВФ.
  • Приватбанк домовився з консорціумом у складі фінансово-холдингової компанії Rothschild & Co, незалежної інвестиційно-банківської компанії FinPoint і аудиторсько-консалтингової компанії EY (Ernst & Young) про переговори щодо реструктуризації кредитів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас