Moody's: Українські банки виходять із кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: Українські банки виходять із кризи

Казна та Політика
702
В Україні банківська система подолала кризу і виходить зі стану неплатоспроможності. Про це заявив директор банківської групи Moody’s Investors Service Ярослав Совгіра.
“Ми очікуємо, що рівень проблемних кредитів у банківській системі України буде знижуватися за рахунок реструктуризації, списання боргів, за рахунок того, що зростає економіка, знижуються процентні ставки, йде помірне зростання кредитного портфеля. Але зараз рівень проблемних кредитів в Україні найвищий в СНД і східній Європі. Для того, щоб проблемна заборгованість вийшла на прийнятний рівень, потрібно кілька років”, – повідомив Совгіра.
За його словами, прибутковість банків в Україні зросте за рахунок зниження відрахувань в резерви.
“Основна частина резервів уже сформована. Справді, знижується рівень фондування слідом за падінням інфляції і починає зростати кредитування. Це повинно забезпечити зростання операційного прибутку поки помірно, але система умовно вийде на точку беззбитковості, що є великим прогресом у порівнянні з минулим роком. Хоча система буде прибутковою і в наступному році, буде велика кількість збиткових банків”, – зазначили в Moody’s.
Нагадаємо, нещодавно Міжнародне рейтингове агентство Moody’s Investors Service підвищило рейтинг державних ПриватБанку, Ощадбанку та Укрексімбанку, а також приватних Райффайзен Банку Аваль, Південного і Промінвестбанку.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас