Мартиненку оголосили підозру у справі "Енергоатому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мартиненку оголосили підозру у справі "Енергоатому"

Кримінал
346
Колишньому народному депутату фракції “Народний фронт”, екс-главі комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу Миколі Мартиненку оголосили підозру у справі “Енергоатому”.
Про це йдеться в повідомленні Національного антикорупційного бюро України. Повідомляється, що НАБУ сьогодні повідомило про підозру в заволодінні майном ДП “НАЕК “Енергоатом” Мартиненку і його ймовірному спільнику – керівнику структурного підрозділу підприємства.
За версією слідства, Мартиненко в змові з ще трьома особами організував корупційну схему, в результаті якої інтересам “Енергоатому” завдано збитків в розмірі 6,4 млн євро. У НАБУ стверджують, що учасники групи в 2008-2012 роках створили умови для проведення низки тендерів, на яких перемогла чеська компанія “Škoda JS”. Її фактичним власником є ​​російське ЗАТ “Об’єднані машинобудівні заводи”. Компанія перемогла на тендерах, завищивши на 6,4 млн євро цінові пропозиції, які в окремих випадках становили до 20% від вартості обладнання. Надалі “Škoda JS” перерахувала цю суму на рахунку BRADCREST INVESTMENT SA, власником якої є Мартиненко.
“На рахунку вказаного підприємства в швейцарському банку за запитом Національного бюро про міжнародну правову допомогу арештовані кошти в сум,і еквівалентній 86,4 млн гривень (3,2 млн швейцарських франків). Слідчі дії тривають. Встановлюється місцезнаходження інших передбачуваних учасників угруповання”, – йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що екс-нардеп Мартиненко програв суд в Швейцарії у корупційній справі. Зокрема, Федеральний суд Швейцарії відхилив вимоги екс-депутата про заборону передачі інформації українському слідству.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас