Австралійці створюють блокчейн, який в 10 разів ефективніший від Visa — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралійці створюють блокчейн, який в 10 разів ефективніший від Visa

Фінтех і Картки
662
Дослідники університету Сіднея (USYD) повідомили, технологія Red Belly Blockchain, яку вони розробляють, здатна обробляти понад 660 тисяч транзакцій за секунду, що в десять разів перевищує продуктивність платіжної системи Visa. Про це пише ZDNet.
Вперше про технологію Red Belly Blockchain, що розробляється в стінах Школи інформаційних технологій USYD, стало відомо в липні цього року. Тоді розробники заявляли, що новий блокчейн буде здатний обробити 440 000 транзакцій за секунду і може в майбутньому кардинально змінити світову економіку.
За словами керівника дослідницької групи Вінсента Грамолі, за останні три місяці ефективність технології перевершила всі очікування.
“Наші останні випробування показали, що Red Belly Blockchain може обробити понад 660 000 транзакцій за секунду на 300 машинах в одному дата-центрі. Це помітне поліпшення в порівнянні з попередніми тестами, коли було досягнуто значення 440 000 транзакцій за секунду на 100 машинах, – сказав він. – Для порівняння, пікова продуктивність системи Visa становить близько 56 000 транзакцій за секунду, в той час як мережа біткойна обмежена приблизно сімома транзакціями за секунду”.
Система Red Belly Blockchain, що існує як в приватному, так і в відкритому форматі, протестована в 14 країнах, включаючи Австралію, США, Канаду, Великобританію, Німеччину, Бразилію, Японію, Індію, Південну Корею і Сінгапур. У кожному разі в випробуваннях використовувалися 10 машин.
“Результати підтверджують, що наш блокчейн досяг вищої продуктивності, ніж існуючі технології, що використовуються фінансовими інститутами, включаючи Visa, – констатує Грамолі. – Наступна мета – зробити Red Belly Blockchain доступним для всіх користувачів інтернету”.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас