Блокчейн змінить ринок кави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Блокчейн змінить ринок кави

Світ
1003
Ринок кави вже стає технологічнішим: з’являються роботи-бариста, автоматизовані системи обробки зерен і розумні кавові машини. Але як і раніше немає надійного і прозорого ланцюжка поставок від власника плантації до кінцевого споживача. Стартап Bext360 хоче виправити ситуацію за допомогою блокчейна, пише Fortune.
Компанія розпочала свій експеримент ще в липні. На одній з віддалених кавових плантацій вона встановила спеціальний апарат, схожий на коробку. Він вміщує за раз до 30 кг кавових зерен. Система перевіряє і сортує зерна за якістю. Після чого відомості про їхню вагу, виробника та якість вносяться в розподілений реєстр. Такий підхід вигідний для всіх. Споживачі завжди знають, скільки кави є в запасах виробників. Для них всі переміщення товару стають прозорими. У свою чергу виробник також гарантовано, без зайвих посередників отримує гроші за кожне кавове зернятко.
Сьогодні через відсутність зворотного зв’язку між споживачами і виробниками останні, як правило, концентруються на кількості, а не на якості. Це дозволяє їм хоч якось покривати витрати, що виникають через відсутність оптимізації. Bext360 каже, що її модель дозволить фермерам переключитися на якість. Якщо їм вдасться отримати якісний урожай, то система, заснована на блокчейні і смарт-контрактах, призведе до того, що він буде куплений, а фермер винагороджений.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас