Україна повинна виконати 4 умови для впровадження УА з Євросоюзом, - Мінгареллі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна повинна виконати 4 умови для впровадження УА з Євросоюзом, - Мінгареллі

Казна та Політика
597
Кабмін і Рада повинні спільно визначати план пріоритетних дій щодо впровадження СА, вважає Мінгареллі. Україна повинна виконати чотири умови для ефективного впровадження Угоди про асоціацію з Євросоюзом (ЄС).
Про це на засіданні Кабінету міністрів заявив голова представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі.
“Перша умова – необхідно забезпечити потужну координацію між різними міністерствами, які задіяні у впровадженні Угоди про асоціацію. Це означає, що віце-прем’єр-міністр і урядовий офіс з питань європейської інтеграції повинні отримати реальну можливість для забезпечення координації такої роботи”, – сказав Мінгареллі.
Він зазначив, що щороку Кабмін і Верховна Рада повинні спільно визначати план пріоритетних дій. “Перед кожною сесією уряд має чітко визначати ті пріоритетні заходи, які повинні бути впроваджені в парламенті”, – підкреслив Мінгареллі. За його словами, повинні проходити регулярні зустрічі між усіма зацікавленими сторонами в цьому процесі.
“Необхідно забезпечити ефективну комунікацію у ставленні до Угоди про асоціацію, яка могла б пояснити кожному українцю, які переваги несе європейська інтеграція”, – заявив Мінгареллі. Нагадаємо, 25 жовтня Кабінет міністрів України затвердив план заходів щодо виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом. Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, що план передбачає 2016 завдань і близько 5 тисяч заходів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас