"Зелена" угода століття: в Азії купують 180 проектів відновлюваної енергетики за $5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Зелена" угода століття: в Азії купують 180 проектів відновлюваної енергетики за $5 млрд

Енергетика
680
Equis Pte (Сінгапур) продає свої азіатські активи у відновлюваній енергетиці групі інвесторів за $3,7 млрд. Про це повідомили в спільному прес-релізі Equis Pte і нью-йоркської інвесткомпанії Global Infrastructure Partners (GIP).
При цьому з урахуванням боргу Equis в розмірі $1,3 млрд сума угоди становить $5 млрд.
У прес-релізі інвестори назвали угоду “найбільшою в історії купівлею активів в сфері відновлюваних джерел енергії”. GIP очікує, що купівля перетворить його на “лідера в сфері відновлюваної енергетики на ключових ринках ОЕСР, що зростають — Австралії і Японії, а також в Індії та південно-східній Азії”.
GIP спільно з китайським суверенним фондом входять в групу інвесторів і купують портфель азіатських активів у сфері вітроенергетики та сонячної енергетики.
В групу інвесторів входить підрозділ китайського державного інвестфонду — CIC Capital, канадський пенсійний фонд Public Sector Pension Investment Board та інші.
Активи Equis Energy включають 180 проектів в Австралії, Японії, Індії, Індонезії, Філіппінах і Таїланді загальною потужністю 11,135 ГВт електроенергії (4,9 ГВт діючих і 6,2 ГВт — у розробці).
Угода вимагає схвалення регуляторів і, як очікується, буде закрита в першому кварталі 2018 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас