У ДФС оцінили результати роботи "скасованої" податкової міліції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ДФС оцінили результати роботи "скасованої" податкової міліції

Казна та Політика
1787
За дев’ять місяців 2017-го податкова міліція відшкодувала на користь бюджету 2,9 млрд грн.
Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби з посиланням на заступника глави ДФС Сергія Білана.
Ці кошти повернули до бюджету за рішенням судів.
“З них 1,5 млрд грн повернуті за результатами кримінальних проваджень. Ще 684 млн грн “погасили” вигодонабувачі конвертаційних центрів. Недобросовісні учасники тендерів відшкодували 504 млн грн, ще 187 млн ​​грн повернули у вигляді додаткових сплачених митних платежів в результаті збільшення задекларованої вартості товарів”, – повідомила прес-служба податкової.
У ДФС також зазначають, що податкова міліція через суди заарештувала майна на суму 2,8 млрд грн. Були попереджені розкрадання ПДВ з бюджету на 3,1 млрд грн, а з незаконного обігу вилучено підакцизної продукції на 1,6 млрд грн.
За словами Білана, “загальний економічний ефект” від роботи податкової міліції за підсумками дев’яти місяців склав 10,4 млрд грн.
“Це гроші, які вдалося повернути бюджет, а також кошти, виведення з бюджету яких вдалося попередити”, – зазначили в податковій.
Нагадаємо, в кінці 2016-го депутати, вносячи зміни до Податкового кодексу, помилково виключили з нього розділ, який описував повноваження, функції і права податкової міліції. У лютому глава профільного комітету Верховної Ради Ніна Южаніна виступила з пропозицією відновити всі функції податкових міліціонерів до того моменту, поки не буде прийнятий закон про нову Службу фінансових розслідувань.
Міністерство фінансів розробило відповідний законопроект навесні. Кабмін схвалив цей документ ще в березні і направив його на розгляд Національної ради реформ. Проте Нацрада досі не розглянула цей документ, тому він ще не внесений до парламенту.
У свою чергу, вчора під час засідання Ради регіонального розвитку Ніна Южаніна представила новий проект закону про Службу фінансових розслідувань. Його тепер має розглянути уряд і Нацрада реформ.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас