Запустили найпотужнішу вітроенергетичну установку в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запустили найпотужнішу вітроенергетичну установку в Україні

Енергетика
5859
У Березанському районі Миколаївської області запустили другу чергу Тузловської вітрової електростанції (ВЕС) – найпотужнішої в Україні вітроенергетичної установки, – йдеться в повідомленні Березанської РДА.
Як уточнюється в релізі, в рамках реалізації другої черги проекту був створений і введений в експлуатацію новий вітрогенератор потужністю 3,2 МВт, і на сьогоднішній день він є найпотужнішою вітроенергетичною установкою в Україні.
У повідомленні нагадується, що вітропарк «Причорноморський» почав свою роботу в жовтні 2016 року. Зараз загальна потужність вітроенергетичних установок об’єкта становить 5 МВт, проте, в цілому він розрахований на вироблення 30 МВт електроенергії.
Як зазначають в РДА, більшість компонентів вітрогенераторів проектуються і створюються в Україні на потужностях Краматорського заводу «Фурлендер Віндтехнолоджі».
Крім того, як поінформували миколаївські чиновники, до створення вітроелектростанцій в Миколаївській області активно залучаються і представники регіонального бізнесу. Наприклад, миколаївське підприємство «Еста ЛТД» виробляє низку високотехнологічних композитних елементів зі склопластику для вітрогенераторів, серед яких: кабіни гондол для турбін і кожухи ступиць. Монтажні та будівельні роботи при створенні нових генеруючих потужностей виконувала також миколаївська компанія «СК Житлопромбуд-8».
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас