Кличко поскаржився, що Центр безповоротно висмоктує з Києва гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко поскаржився, що Центр безповоротно висмоктує з Києва гроші

Казна та Політика
770
Децентралізація має втілюватися в реальні повноваження місцевої влади, які будуть формувати бюджет з усіх надходжень, а не з того, що їм залишать, розподіляти пільги та субсидії, а не випрошувати їх, заявив мер Києва Віталій Кличко.
«У Києва забирають більше податків і в плануванні видатків держбюджету не балують. І борги за субвенціями не повертають. При цьому ми багато чуємо про децентралізацію, яка сьогодні реально потрібна, коли влада на місцях буде формувати бюджет з усіх надходжень, а не з того, що їй залишать, розподіляти пільги та субсидії, а не випрошувати їх», — сказав столичний градоначальник на засіданні Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України Петра Порошенка.
За його словами, іноді звучать думки, мовляв, «у Києва грошей повно, навіщо їм ще?!». «Але в столиці найбільше навантаження на інфраструктуру, на соціальну сферу», — відповів Кличко.
Мер Києва нагадав, що в столиці треба вирішувати старі проблеми, які не вирішували десятиліттями і які не дають місту розвиватися.
«Всі чули про міст, який «втомився»? І там вже не втома, а — перевтома! Тільки реконструкція Шулявського мосту буде коштувати 1,5 мільярда гривень! А таких мостів у Києві 75 — у передаварійному стані. І нам їх потрібно ремонтувати. Нам потрібно перепрокладати міські комунікації, за які ніхто не брався 30-40 років, а у столиці – 20 тисяч кілометрів труб комунікацій! Уявляєте, скільки коштів потрібно на це?!», — підкреслив мер Києва.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас