Банки не повідомляють про ураження їхніх систем внаслідок кібератак - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки не повідомляють про ураження їхніх систем внаслідок кібератак - НБУ

Фінтех і Картки
198
Національний банк України не отримував повідомлень від українських банків про ураження їхніх систем в результаті хакерських атак 24 жовтня.
Про це повідомили у прес-службі НБУ, коментуючи можливі атаки на ресурси деяких великих банків слідом за атакою на об’єкти інфраструктури, включаючи аеропорт “Одеса” і київський метрополітен.
“На поточний момент Національний банк України не отримував від банків повідомлень про ураження їхніх систем внаслідок кібератак”, – йдеться в повідомленні НБУ. При цьому регулятор зазначив, що інформаційні системи НБУ працюють у штатному режимі.
24 жовтня хакерської атаки зазнали інформаційні системи аеропорту “Одеса” та київського метрополітену. За даними Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, об’єкти інфраструктури зазнали DDE-атаці, яку розповсюджує вірус-шифрувальник Locky, що запускає шкідливий код на комп’ютері користувача.
Раніше в Держспецзв’язку попереджали про загрозу кібератаки, схожою з вірусом Petya.A, з 13 по 17 жовтня 2017 року. Також про підготовку нової масштабної хвилі кібератак на державні структури і приватні компанії попереджала Служба безпеки України. Наприкінці червня поточного року низка українських банків і компаній зазнали зовнішньої хакерської атаки, в результаті чого мали труднощі з обслуговуванням клієнтів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас