Екс-власники намагаються через суди "оживити" понад 20 збанкрутілих банків - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-власники намагаються через суди "оживити" понад 20 збанкрутілих банків - НБУ

Казна та Політика
697
В даний час суди розглядають 21 провадження про поновлення роботи збанкрутілих банків за бажанням їх екс-власників, в тому числі вже є 11 рішень на користь 10 фінансових установ.
Про це повідомила прес-служба Національного банку України, коментуючи вчорашню постанову Верховного суду України про підтвердження законності рішень Національного банку про виведення з ринку неплатоспроможних банків “Капітал” та “Укрінбанк”.
“Зараз на розгляді в судах першої інстанції 21 подібну справу. Станом на 24 жовтня суди прийняли 11 рішень, що набрали законної сили, щодо 10 банків. У цих рішеннях йдеться про відновлення діяльності або про скасування рішень про виведення з ринку таких банків, як “Фінансова ініціатива”, “Союз”, “Український інноваційний банк”, “Велес”, “Радикал банк”, “ТК Кредит”, “Східно-промисловий комерційний банк”, “Київська Русь”, “КСГ банк”, “Хрещатик”, – йдеться в повідомленні на сайті НБУ.
Нацбанк підкреслює, що бачить у судових рішеннях про відновлення діяльності ліквідованих банків системні ризики для фінансової стабільності, оскільки повернення таких банків на ринок нівелює зусилля держави щодо оздоровлення банківської системи. “Національний банк очікує якнайшвидшого проведення якісної реформи судової системи, яка значно підвищила б її ефективність”, – наголошується в повідомленні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас