Перший у світі безрейковий електропоїзд пройшов випробування в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший у світі безрейковий електропоїзд пройшов випробування в Китаї

Технології&Авто
1203
Поїзд з автономними рейками може їздити по звичайних дорогах, як автобус. При цьому він вміщує від 300 до 500 осіб і може розвивати швидкість до 70 км/год, повідомляє Red Net.
Жителі міста Чжучжоу змогли протестувати перший у світі безрейковий електропоїзд. За словами перших пасажирів, «це все одно, що їхати в метро по дорозі». Перша демонстраційна лінія безрейкового електропоїзда відкрилася 23 жовтня. Вона стане одним з головних експонатів 13-ої міжнародної китайської виставки залізничних перевезень, яка відбудеться 24-27 жовтня.
Швидкісний поїзд з автономними рейками (ART) — щось середнє між потягом та автобусом. У нього є гумові шини, тому ART може рухатися по будь-якій міській дорозі. При цьому потяг обладнаний датчиками, які визначають особливості траси і коригують маршрут. Його будівництво обійшлося дослідному інституту залізничної компанії CRRC в $2,2 млн.
Потяг 30 метрів завдовжки складається з трьох вагонів та розрахований на 300-500 пасажирів. Батареї встигають зарядитися за 10 хвилин, і при повному завантаженні він проїжджає 25 кілометрів до наступної підзарядки. При цьому у ART теоретично є можливість заряджатися на кожній зупинці: на це йде всього 30 секунд, і заряду вистачає на 3-5 км. При 100%-й зарядці електропоїзд може проїхати 40 км на максимальній швидкості 70 км/год.
Офіційно лінію довжиною 6,5 км введуть в експлуатацію в провінції Хунань в першій половині 2018 року. Городяни зможуть користуватися нею безкоштовно, а замість проїзного будуть використовувати свій ID.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас