У Южаніної розробили свій проект закону про Службу фінрозслідувань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Южаніної розробили свій проект закону про Службу фінрозслідувань

Казна та Політика
435
Голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна представить новий проект закону про Службу фінансових розслідувань. Про це сьогодні заявив президент Петро Порошенко на засіданні Ради регіонального розвитку.
“Ніна Южаніна сьогодні вперше представить концепцію, проект відповідного закону (про СФР — ред.), — заявив Порошенко. — Будемо намагатися якомога швидше провести документ через парламент”.
За словами Порошенка, пріоритет і президента, і прем’єра, і уряду, і парламенту, — поліпшення відносин бізнесу і силових структур.
“Ми домовилися створити принципово нову СФР. Це буде єдина служба в країні з правом розслідувати злочини і правопорушення в економічній сфері, — підкреслив президент. — У цій сфері більше нема чого робити ні поліції, ні СБУ, ні прокуратурі, ні податковій міліції, ні податковій — нікому”.
Порошенко восени 2017-го вже двічі закликав парламент ухвалити законопроект про Службу фінансових розслідувань. “Питання Служби фінансових розслідувань назріло і перезріло. Цей принципово новий орган не повинен мати права переслідувати окремих підприємців, представників малого, середнього і навіть великого бізнесу, якщо тільки вони не є учасниками та організаторами схеми системного розкрадання бюджетних коштів і несплати податків”, — заявив Порошенко під час виступу зі щорічним посланням у Верховній Раді на початку вересня.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас