Білл Гейтс інвестує $1,7 млрд у державні школи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білл Гейтс інвестує $1,7 млрд у державні школи

Світ
325
Щоб уникнути провалу Марка Цукерберга, який втратив $100 млн на інвестиції в школи Нью-Арка, Гейтс почне реформу освіти зі взаємодії зі шкільними спільнотами, пише Business Insider.
Засновник Microsoft Білл Гейтс оголосив, що його фонд вкладе $1,7 млрд у державні школи. Ці гроші повинні допомогти розвитку нових підходів до навчання і розвитку системи освіти. Фонд Білла і Меллінди Гейтс вже витратив $3,4 млрд на впровадження і розвиток національного стандарту освіти Common Core. Крім того, гроші фонду пішли на створення чартерних шкіл, програми перепідготовки вчителів і «розбивку» величезних шкіл на кілька маленьких.
Однак, всі ці вражаючі вкладення змушують згадати про інвестиції в освіту іншого технічного гіганта — Марка Цукерберга. Ті, що з тріском провалилися. У 2010 році засновник Facebook вклав $100 млн у систему публічних шкіл Нью-Арка, яка перебувала в жахливому стані. Цукерберг планував, що через п’ять років усі ці школи перетворяться на зразки для наслідування і стануть першою ланкою в ланцюжку реформ, які торкнуться системи освіти по всій країні.
На жаль, план реорганізації виявився надто поверховим. Його не обговорювали ні з місцевою адміністрацією, ні з батьками учнів. Тому зміни не було кому підтримати, а всі гроші неблагополучні школи просто розтратили. Після такого серйозного прорахунку Цукерберг врахував свої попередні помилки. І в 2014 році, коли вирішив вкласти $120 млн у систему освіти в районі затоки Сан-Франциско, він сфокусувався на реформи муніципального рівня, а не в школах як таких.
Інвестиції Білла Гейтса в шкільну освіту будуть у 10 разів більші, ніж інвестиції Цукерберга в Нью-Арк. Навчений гірким досвідом засновника Facebook, він зробить основний акцент на залученні шкільних спільнот у процес реформування.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас