Посол США повідомила, скільки Україна може втратити через "Північний потік-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посол США повідомила, скільки Україна може втратити через "Північний потік-2"

Енергетика
1035
“Північний потік знизить транспортування газу через Україну… Це може призвести до втрат в розмірі до 3% ВВП країни”, – заявила посол США в Україні Марі Йованович на конференції в Києві у вівторок.
До реалізації проекту Nord Stream-2 вартістю майже EUR10 млрд “Газпром” і його партнери мають намір приступити в квітні 2018 року.
Передбачається, що 1200-кілометровий газопровід буде прокладений через Балтійське море і з’єднає Росію і Німеччину, минаючи Україну, Польщу і країни Балтії. Потужність газопроводу буде в два рази більшою, ніж у першого Nord Stream, а будівництво планується завершити до кінця 2019 року.
Київ виступає категорично проти цього будівництва, називаючи його політично мотивованим, і пропонуючи ЄС створити консорціум із залученням європейських компаній для управління існуючим більш ефективним маршрутом транспортування через Україну.
Про свою незгоду з проектом Nord Stream-2 заявили також декілька країн ЄС, зокрема, Польща і Литва.

Довідка Finance.ua:

  • Проект “Північний потік – 2” (Nord Stream 2) передбачає будівництво двох ниток газопроводів від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.
  • Загальна пропускна спроможність запланована в 55 млрд кубометрів на рік.
  • Планується, що трубопровід запрацює в 2019 році.
  • Раніше республіканська більшість палати представників конгресу США пригальмувала голосування щодо санкцій проти Росії, схвалених Сенатом. Окремим пунктом в документі прописано намір США протидіяти будівництву газопроводу “Північний потік – 2”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас