У Каліфорнії спробують перерозподілити багатство - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Каліфорнії спробують перерозподілити багатство - ЗМІ

Світ
829
Жителям Стоктона в Каліфорнії почнуть виплачувати безумовний базовий дохід в сумі $500 на місяць або $6000 на рік.
Експериментальний проект під назвою “Стоктонська демонстрація економічних прав і можливостей” буде запущено в серпні наступного року.
Про це повідомляють світові ЗМІ з посиланням на vox.com.
У 2012 році Стоктон став найбільшим містом в США, що оголосило себе банкротом. Відтоді фінансове становище міста значно покращилося. Тепер, у зв’язку з впровадженням безумовного основного доходу, ситуація в місті може ще змінитися. Експеримент стане першою спробою перерозподілити багатство, яке виникло в Кремнієвій долині на тлі процвітання представників IT-сфери та занепаду багатьох інших.
Ініціатором проекту став мер міста Майкл Таббс.
На проект вже залучили перший $1 млн, який виділить благодійна організація Economic Security Project і, зокрема, її співкеруючий Кріс Хьюз, один із співзасновників Facebook. Саме він виділить більшу частину фінансування. В цілому знадобиться як мінімум $1,8 млн, оскільки Таббс сподівається, що експеримент триватиме не менше трьох років і поліпшить життя не менше 100 людей.
“Я дуже хочу подивитися, що люди зможуть робити, якщо трохи підвищити їхні фінансові можливості. Присвятити себе вихованню дітей або турботі про близьких, повернутися в коледж, щоб актуалізувати свої навички або інвестувати в бізнес. Я знаю кілька дуже винахідливих городян”, — заявив 26-річний мер Стоктона.
На планування експерименту піде 6-9 місяців — за цей період місто встановить точну суму і порядок виплат, а також проконсультується з дослідниками. Якщо експеримент виявиться успішним, є ймовірність, що його запустять і в інших містах США.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас