Компанія Tesla відкриє завод в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Tesla відкриє завод в Китаї

Технології&Авто
40
Раніше в цьому році компанія Tesla спростувала інформацію про будівництво заводу в Китаї, що дозволило б розширити присутність компанії на найбільшому автомобільному ринку в світі.
Тоді, місцеві ЗМІ повідомляли про плани Tesla побудувати фабрику з виробництва електрокарів в провінції Гуандун, і як заявлялося, компанія очікувала дозволу від декількох урядових організацій.
Компанія Tesla відкриє завод в Китаї
Також звіти розкрили інформацію про те, що Tesla оголосять про досягнення угоди ще до закінчення року, як тільки компанія отримає необхідні дозволи. Однак після появи цієї інформації представник Tesla спростував всі чутки про плани розширення в Китаї.
Тим не менш, через кілька місяців після цих повідомлень, компанія Tesla офіційно підтвердила, що вони ведуть переговори з представниками влади, щодо відкриття першої автомобільної фабрики в Китаї. Ідея будівництва заводу прийшла до компанії після того, як вони зуміли заробити 1$ млрд. від продажу в Китаї, що на 50% вище їх результатів у 2015 році.
Відразу після Сполучених Штатів, де зараз знаходяться виробничі потужності компанії, Китай залишається другим найбільшим ринком для Tesla. Китай пропонує високі перспективи росту для виробника електрокарів, якщо компанія відкриє автомобільний завод в цій країні.
Зовсім недавно компанія Tesla повідомила про попередню угоду з владою Шанхаю, в рамках якої Tesla отримає право власності на завод, який стане місцем американського виробництва електромобіля в країні. Хоча є ймовірність, що повноцінне виробництво електрокарів Tesla може бути обмежена низкою правил в країні, але це можна вирішити за рахунок співпраці з місцевими постачальниками або партнерами.
Згідно анонімним звітам, завод компанії буде розташований в зоні вільної торгівлі, що дозволить Tesla значно знизити витрати, а також прискорити переговори з місцевою владою в майбутньому.
На тлі цієї новини, очікується, що акції Tesla почнуть йти вгору. В даний час, Tesla намагається впоратися з виробництвом їх останньої моделі Model 3, на яку компанія отримала півмільйона попередніх замовлень. Високий попит на цей електрокар пов’язаний з його ціною – вона стартує від 35,000$. Хоча в даний час компанія не досягла поставлених раніше цілей і продовжує масштабні грошові витрати, інвестори зберігають оптимістичні прогнози стосовно майбутніх результатів Tesla. Виробництво в Китаї дозволить Tesla не тільки продавати електрокари за більш низькими цінами на величезному ринку, але також дозволить компанії скоротити витрати у Сполучених Штатах.
Залишайтеся в курсі останніх новин ринку, підписавшись на Trade12 вже сьогодні.
За матеріалами:
Trade12
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас