"Касперський" відкриє вихідний код своїх програм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Касперський" відкриє вихідний код своїх програм

Світ
430
“Лабораторія Касперського” має намір надати вихідний код своїх продуктів для аналізу незалежним експертам.
Компанія запустила глобальну ініціативу щодо інформаційної відкритості (Global Transparency Initiative), яка націлена на залучення експертів з кібербезпеки у перевірку цілісності і надійності продуктів, внутрішніх процесів і бізнес-операцій компанії.
На початковому етапі передбачено незалежний аналіз вихідного коду з наступним аналогічним аналізом програмних оновлень і правил розпізнавання загроз. Також передбачено відкриття трьох центрів прозорості по всьому світу для вирішення питань в сфері кібербезпеки спільно з клієнтами, партнерами та державними органами, зазначила компанія.
Як відомо, “Лабораторія Касперського” виробляє антивірусне програмне забезпечення. У Сполучених Штатах Америки цю компанію підозрюють у зв’язках з російською владою і спецслужбами – вона ​​це заперечує.
У червні 2017 року комітет Сенату США з питань збройних сил запропонував заборонити використання продукції “Лабортаории Касперського” в американських оборонних структурах. Відповідна поправка з’явилася і в проекті щодо оборонного бюджету на 2018 рік.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас