Дефіцит бюджету США досяг $666 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит бюджету США досяг $666 млрд

Світ
293
Дефіцит бюджету США за підсумками 2017 фінансового року досяг $млрд 665,7, що є найбільшим показником за останні чотири роки.
Як повідомляє РБК з посиланням на Bloomberg, дефіцит бюджету США за рік зріс на $80 млрд і досяг цифри в $665,7 млрд. Більший дефіцит востаннє був зафіксований у 2013 році, а за всю історію США це шостий показник.
Збільшення дефіциту пояснюється збільшенням витрат за цей рік на 3%. У Міністерстві фінансів пояснили це серйозними витратами на медицину і соціальні програми. До того ж багато грошей попросило Федеральне агентство з надзвичайних ситуацій у зв’язку зі збитком, завданим в результаті кількох ураганів.
Голова Міністерства фінансів США Стівен Мнучин при цьому вказав, що нинішні показники є тривожним дзвінком для вашингтонської адміністрації. За його словами, виправити ситуацію можна завдяки податковій реформі і більш грамотній політиці витрачання бюджетних коштів.
При цьому в Міністерстві фінансів США очікують зростання дефіциту бюджету до $1,5 трлн у зв’язку з планами а​адміністрації урізати податки. Однак у Республіканській партії вважають, що саме цей захід дозволить прискорити економічне зростання.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас