Visa замінить пін-коди системою розпізнавання облич — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Visa замінить пін-коди системою розпізнавання облич

Фондовий ринок
466
Сучасні смартфони активно використовують методи біологічної ідентифікації користувачів, наприклад, відбитки пальців, голосові тести і сканування обличчя. Проте в інших галузях технологія поки що не поширена. Як повідомляє Fast Company, платіжна система Visa планує змінити ситуацію і запровадити аналогічну систему, замінивши нею пін-коди.
Натхненні, ймовірно, успіхом технології Face ID від Apple, співробітники Visa представили додаток на базі API під назвою Visa ID Intelligence. Він зробить використання біометричних даних доступним для банків і продавців. У компанії сподіваються, що запроваджений додаток прискорить поширення більш надійних методів ідентифікації клієнтів Visa.
Додаток Visa допоможе компаніям, що мають справу з фінансовою інформацією, гнучко реагувати на зміни технологій і загрози безпеці. Якщо якийсь спосіб ідентифікації виявиться вразливим, програма автоматично переведе клієнтів на інший, і їм не доведеться самостійно перевіряти його безпеку.
За словами аналітиків, перехід на біометричні дані сам по собі підвищує рівень безпеки, оскільки інформація про біометричні параметри користувача зберігається на самому пристрої, а не у віддаленій хмарі.
На думку експертів, технологію розпізнавання облич чекає велике майбутнє. У теорії вона здатна замінити не тільки кредитні картки, але і паспорти. У Китаї користувачі вже можуть використовувати її в банках, при оплаті залізничних квитків і грошових переказах.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас